Kemi

beregn koncentration - HJÆLP!

21. december 2018 af Dian123 - Niveau: B-niveau

hej! jeg har vedhæftet en opgave hvor jeg skal beregne koncentrationen af forskellige opløsninger. Jeg regner med at skulle bruge lambert beers lov men i svararket står der at jeg skal gange absorbansen med 3 altså 0,050 * 3 over ε....mit spørgsmål er så, hvorfor ganger jeg med 3??

Vedhæftet fil: studieportalen3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2018 af mathon

                                       \small \begin{array}{lrclclcl} 1&c_1&=&\frac{A_1}{0.15}\; \mu M&=&\frac{0.050}{0.15}\; \mu M&=&0.333\; \mu M\\\\ 2&c_2&=&\frac{A_2}{0.15}\; \mu M&=&\frac{0.065}{0.15}\; \mu M&=&0.433\; \mu M\\\\ 3&c_3&=&\frac{A_3}{0.15}\; \mu M&=&\frac{0.200}{0.15}\; \mu M&=&1.333\; \mu M\\\\ 4&c_4&=&\frac{A_4}{0.15}\; \mu M&=&\frac{0.925}{0.15}\; \mu M&=&6.167\; \mu M\\\\ 5&c_5&=&\frac{A_5}{0.15}\; \mu M&=&\frac{0.610}{0.15}\; \mu M&=&4.067\; \mu M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2018 af mathon

detaljer:
                          \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! c=\frac{A}{\varepsilon \cdot l}=\frac{A}{\left (1.5\cdot 10^5\; mol^{-1}\cdot L\cdot cm^{-1} \right )\cdot (1\; cm)}=\frac{A}{0.15\cdot 10^6}\; \tfrac{mol}{L}=\frac{A}{0.15}\cdot 10^{-6}\; M=\frac{A}{0.15}\; \mu M


Svar #4
21. december 2018 af Dian123

#3 jeg forstår ikke hvad du gør her. 1,5*10^5  * 1 cm hvordan kan det give dig resultatet 0,15 * 10^6?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. december 2018 af mathon

#4
        \small \textup{Absorbansen}
                                      \small A=\varepsilon \cdot l\cdot c                 

                                      \small c=\frac{A}{\varepsilon \cdot l}


Skriv et svar til: beregn koncentration - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.