Matematik

Matematik i AUs optagelsesprøve!

09. januar 2019 af morten039 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nøj, hvor er den bare svær!

Jeg har et link til et af deres test: http://bachelor.au.dk/fileadmin/user_upload/Da._uniTEST_D_Sample_Questions_2017.pdf

Det er spørgsmål 9. Den med VVS-manden. Jeg kan simpelhen ikke få de ttil at give det rigtige... 

Jeg regner sådan

300 kr. for at køre der ud + 15 min. arbejde 

For de restende 65 min. skal fruen betale (65/15)*75 kr.

Prisen bliver 300 kr. + (65/15)*75 kr. = 625. 

Men dette er ikke en af svar mulighederne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2019 af oppenede

65/15 skal afrundes op til et heltal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2019 af AMelev

Det er standard for alle virksomheder, der operer med timeløn, at prisen beregnes ud fra hver påbegyndt time, ½ time eller som her kvarter (hvilken afhænger af den pågældende virksomhed, men de fleste opererer nok med ½ time eller et kvarter).
Jeg vil medgive dig, at det godt kunne have stået i opgaveformuleringen, da målgruppens erfaring med håndværkerregninger nok er begrænset.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2019 af Soeffi

#0. Prisen bliver 300 kr. + (75/15)·(75 kr.) = 675. 

Svar #4
09. januar 2019 af morten039 (Slettet)

#3
#0. Prisen bliver 300 kr. + (75/15)·(75 kr.) = 675. 

Kunne du forklare dine beregninger? For mig at det ikke indlysende hvorfor regnestykket ser sådan ud.


Svar #5
09. januar 2019 af morten039 (Slettet)

#2

Det er standard for alle virksomheder, der operer med timeløn, at prisen beregnes ud fra hver påbegyndt time, ½ time eller som her kvarter (hvilken afhænger af den pågældende virksomhed, men de fleste opererer nok med ½ time eller et kvarter).
Jeg vil medgive dig, at det godt kunne have stået i opgaveformuleringen, da målgruppens erfaring med håndværkerregninger nok er begrænset.

Jeg forstår ikke helt... hvad det er du mener!


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2019 af Soeffi

#4. Arbejdstiden på 1 timer og 20 min. = 80 min. Herfra trækkes starttiden: (80 - 15) min = 75 min. 
Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1680351

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2019 af AMelev

#4 Arbejstiden er 1 time og 5 min, når de 15 min er trukket fra. Det er 4 kvarter og 5 min, altså 4 kvarter + 1 påbegyndt kvarter, dvs. i alt 5 kvarters betaling ud over de 300 kr.

Hvis virksomheden opererede med 1 times betaling, ville det have været 1 time + 1 påbegyndt, altså 2 timers betaling.


Svar #8
09. januar 2019 af morten039 (Slettet)

Nu forstår jeg hvad der menes.

Jeg synes dog ikke at opgaven er en god test for ens uddannelsesparathed/potentiale. Det er sgu noget fjollet noget :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2019 af Soeffi

#8. Jeg vil give dig ret i, at det er svært at se, hvad opgaverne reelt tester.

Skriv et svar til: Matematik i AUs optagelsesprøve!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.