Fysik

Luftmodstand og v2 loven

10. januar 2019 af chiladak - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er i gang med at skrive en rapport om et forsøg vedrørende v2 loven. Vi har lavet et forsøg med muffin forme, hvor vi derefter har udregnet luftmodstanden og meget mere. Men her kommer mit spørgsmål:

Hvordan kan jeg vise at luftmodstanden afhænger af v2 loven? Jeg har lavet en graf med (Fluft,v) men ved ikke helt hvad jeg skal bruge det til?

Et andet lille spørgsmål er: jeg har udregnet formfaktoren cw til at være 0,0075, lyder det helt galt?

På forhånd tak :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2019 af mathon

Prøv grafen (Fluft,v2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2019 af Stevenfeldt

Luftmodstanden er proportional med v^2, så du skal bare vise, at F=f(v^2) er proportional (lineær, hvor b=0). Det kan du gøre med lineær regression (og r^2). 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2019 af mathon

           \small F_{luftmodstand}=\underset{konstant}{\underbrace{\left (\frac{1}{2}\cdot C_w\cdot \varrho \cdot A \right )}}\cdot v^2


Skriv et svar til: Luftmodstand og v2 loven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.