Kemi

Hjælp til at beregne molariteten

12. januar 2019 af Lara45 - Niveau: C-niveau

Hej

Hvilken formel skal jeg bruge for at beregne denne opgave. Er der en der kan forklare det trin for trin hvordan man kan løse denne?

10,0 g acetone C3H6O opløses i vand til et samlet volumen på 125 mL. Hvad er molariteten af denne opløsning?

Jeg ved ikke hvad facit er endnu, men valgmulighederne er: 

0,0465 M

0,0214 M

0,0125 M

4,65 M

1,38 M

På forhån tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2019 af janhaa

M=m/n

n= m/M=10/58,1 (mol) = 0,172 (mol)

[C3H6O] = n/V = 0,172/0,125 (M) = 1,376 (M) = 1,38 (M)


Skriv et svar til: Hjælp til at beregne molariteten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.