Fysik

Udledning af luftens densitet med archimedes lov

12. januar 2019 af Alexandravest (Slettet) - Niveau: A-niveau

Godaften 

Jeg igang med en fysik rapport hvor jeg skal bestemme luftens densitet i det traditionelle cola/mentos forsøg

Jeg er ikke i tvivl om hvilke formler jeg skal bruge (p_luft=m_fortængt/V)

men jeg vil gerne udlede formlen for densitet, og har indtil videre at

F_res(før mentos)=F_t =m(før)*g

F_res(efter mentos)=F_t - F_op      ....   F_res=m(før)*g  -  p(luft)*V(ballon)*g

F_res=m(efter)*g

Derfor kan jeg skrive

m(efter)*g=m(før) *g  -  p(luft)*V(ballon)*g

for at få udledt p(luft)=masse(fortrængt) / V(ballon)

så skal jeg fjerne tyngdeaccelerationen g, men hvorfor kan jeg fjerne g?

Vil bare være sikker på at jeg kan fjerne tyngden og hvorfor


Skriv et svar til: Udledning af luftens densitet med archimedes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.