Fysik

Hvor stort et rumfang ferskvand fortrænger skibet?

13. januar 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er helt stået af på de sidste opgaver jeg mangler. Håber en gider hjælpe med det! Er det ikke blot at isolerer V og plotte ind? Jeg ved dog at mit resultat er forkert :/

Vedhæftet fil: Ferskvandfortrænger.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2019 af peter lind

Skibets kraft på overfladen er 30000*103*kg*g

Skibets opdrift er ρ*V*g'

De to størrelser skal være lige store


Svar #3
13. januar 2019 af TingtokTea

#2

Så resultatet vil blive 294600000 m^3 ?? Sorry er lidt forvirret 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2019 af peter lind

 nej. 3*107 kg* g = 1000kg/m3 *V *g <=> V = 3*107kg/1000 kg/m3 = 3*104m3 = 30000 m3


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. januar 2019 af ringstedLC

a) Jo, men der skal isoleres rigtigt og enhederne skal passe:

\begin{align*} F&= \rho_{ferskv.}\cdot V_{ferskv.}\cdot g \\ V_{ferskv.}&=\frac{F}{\rho_{ferskv.}\cdot g} =\frac{m_{skib}\cdot g}{\rho_{ferskv.}\cdot g} =\frac{m_{skib}}{\rho_{ferskv.}} \\ \end{align*}

Derfor bruges bare, at skibet fortrænger et volumen vand, der vejer 30000 t = 3 · 107 kg.

\begin{align*} V_{ferskv.}&=\frac{3\cdot 10^7}{1000}\;\left ( \frac{kg}{\frac{kg}{m^3}}=m^3 \right )= 30000\;m^3 \end{align*}

b) og:

\begin{align*} V_{saltv.}&=\frac{3\cdot 10^7}{1032}\;\left ( \frac{kg}{\frac{kg}{m^3}}=m^3 \right )= 29070\;m^3 \end{align*}

Skibet fortrænger altså et mindre volumen saltvand. Det vil ligge højere i saltvand end i ferskvand.


Skriv et svar til: Hvor stort et rumfang ferskvand fortrænger skibet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.