Fysik

Genopfriskning af Varme og opsamling p˚a lineær bevægelse

15. januar 2019 af duckybro (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg ville meget gerne have svar på alle de her samt formler inkl. tak!

Genopfriskning af Varme og opsamling p°a lineær bevægelse

1. Kaffemaskine En kaffemaskine er p°atrykt en effekt p°a 2100 W. Hvor meget forbruger maskinen p°a de fem minutter det tager at brygge otte kopper kaffe?

2. Gryde En 2,00 kg tung gryde har en specifik varmekapacitet p°a 812 J kg·K . N°ar gryden er blevet tilført 25 kJ varme, hvor meget er temperaturen s°a steget?

3. Gryderet Boris har kogt en gryderet. Gryderetten har samme specifikke vamrekapacitet som vand og dens masse er 2,30 kg. Hvor meget energi skal afgives til omgivelserne, for madens temperatur kan falde fra 370 K til 338 K, hvor han synes det er behageligt at spise den.

4. Mursten Teglmursten har en specifik varmekapacitet p°a 840 J kg·K . En given mursten p°a 2,35 kg. Hvor meget energi skal det til for at varme stenen op fra 290 K til 312 K?

5. Vand og sprit Dmitri har lavet en blanding af vand og ethano. Han har blandet 315,6 g ethanol med 600 g vand. Han giver blandingen til sin ven Boris, der vil bruge den som køling til sin PC. Hvad bliver temperaturstigningen af blandingen, hvis Boris’ CPU tilfører blandingen 100 kJ varme? (Boris’ system er lukket, s°a der sker ikke nogen fordampning)

6. Polerne smelter Hvis der skal bruges 1825 GJ varme for at smelte en klump is, hvor stor er isklumpens masse?

7. Stormen 1999 Under stormen i 1999 var der mange tagsten der blæste ned. En tagsten faldt fra 18 m ned og ramte en bil. Hvad var farten lige inden stenen ramte bilen 8. Flugten fra Kirke Eskilstrup Adam vil væk fra Kirke Eskilstrup og det kan kun g°a for langsomt. Han hopper derfor ind i sin Fiat Panda, men da der er kommet en ny stærekasse p°a hovedgaden kører han pænt til han rammer byskiltet. Han har derfor en startfart p°a 50 kmh. En Fiat Panda har en accelleration fra 0 til 100 kmh p°a 14,2 s.

(a) Hvor langt væk fra Kirke Eskilstrup er Adam efter at have accellereret for fuld pedal i 8 sekunder?

(b) Adam kigger nu ned p°a speedometret, hvor hurtigt kører Adam 8 sekunder efter han kom ud af Kirke Eskilstrup?

(c) Adam kommer frem til Gyrstinge, hvor han har nogle venner. Sammen med sine venner kører Adam markræs. I sin markræser accellerer Adam med konstant accelleration p°a 8 m s 2 . Hans startfart er 12 kmh og slutfarten er 48 kmh. Hvor lang afstand har Adam tilbagelagt?

Håber i vil hjælpe mig hurtigst mulig fristen er imorgen aften altså onsdag aften 16-01-2019


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2019 af janhaa

1: P = W/t = E/t

2: C = Q/(m*delta T)

etc...


Svar #2
15. januar 2019 af duckybro (Slettet)

Altså hvad står "t" for?


Svar #3
15. januar 2019 af duckybro (Slettet)

Kunne du også hjælpe mig med de andre? :P


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2019 af janhaa

#2

Altså hvad står "t" for?

t = tid/time

T: temperature


Svar #5
15. januar 2019 af duckybro (Slettet)

ok Kan du også hjælpe mig med de andre ?


Svar #6
15. januar 2019 af duckybro (Slettet)

Hvordan ville det se ud med opg. 2, hvis jeg satte det ind i formlen: C=Q/(m*delta T)


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. januar 2019 af janhaa


Spm:

Gryde En 2,00 kg tung gryde har en specifik varmekapacitet p°a 812 J kg·K . N°ar gryden er blevet tilført 25 kJ varme, hvor meget er temperaturen s°a steget

****************

svar:

C = 812 = Q/(m* delta T) = 25000/(2*delta T) =>

delta T = 12500/812 (K) = 15,4 (K)


Svar #9
16. januar 2019 af duckybro (Slettet)

Har brug for hjælp til opg. 7 + 8 + a+ b +c


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. januar 2019 af mathon

I opgave 8
     benyt
                        \small v=v_0+a\cdot t
             \small \textup{og}
                        \small 2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^\! 2


Svar #11
16. januar 2019 af duckybro (Slettet)

Er det opg. 8 a, b eller c?


Brugbart svar (1)

Svar #12
16. januar 2019 af mathon

Opgave 8:
\small \begin{array}{lllclcr} a)&\textup{acceleration:}&a&=&\frac{27.7777\; \tfrac{m}{s}}{14.2\; s}&=&1.95618\; \tfrac{m}{s^2}\\\\ &\textup{fart efter 8 s:}&v&=&\left (13.888\; \tfrac{m}{s} \right )+\left (1.95618\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot (8\; s)&=&29.538\; \tfrac{m}{s}\\\\ &\textup{afstand:}&\Delta s&=&\frac{\left (29.538\; \tfrac{m}{s} \right )^2-\left ( 13.888\; \tfrac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left ( 1.95618\; \tfrac{m}{s^2} \right )}&=&173.71\; m\\\\ b)&\textup{fart 8 s efter K. E.:} &v&=&(29.538\cdot 3.6)\; \tfrac{km}{h}&=&106.34\; \tfrac{km}{h}\\\\ c)&\textup{beg.-fart og slut-fart:}&&=&\frac{\{12,48\}}{3.6}\; \tfrac{m}{s}&=&\{3\tfrac{1}{3},13\tfrac{1}{3}\}\; \tfrac{m}{s}\\\\ &\textup{afstand:}&\Delta s&=&\frac{\left (13\tfrac{1}{3}\; \tfrac{m}{s} \right )^2-\left (3\tfrac{1}{3}\; \tfrac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left (8\; \tfrac{m}{s^2} \right )}&=&10.42\; m \end{array}


Svar #13
16. januar 2019 af duckybro (Slettet)

Kan du også hjælpe med 6 og 7? det er de sidste tak.


Skriv et svar til: Genopfriskning af Varme og opsamling p˚a lineær bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.