Matematik

regulære polygoner

20. januar 2019 af shirayuki (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej. 

i hvilket regulær polygon er hver af vinklerne 165 grader ?

håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2019 af mathon

                    \small \small \frac{(n-2)\cdot 180\degree}{n}=165\degree\qquad n\in\mathbb{N}\, \backslash\{1,2\}

                    \small n=24


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2019 af mathon

detaljer:

             \small \small \small \frac{(n-2)\cdot 180\degree}{n}=165\degree\qquad n\in\mathbb{N}\, \backslash\{1,2\}

              \small (n-2)\cdot 180=165\cdot n

              \small 180n-360=165\cdot n

              \small 180n-165n=360

              \small 15n=360

              \small n=\tfrac{360}{15}

              \small n=24


Skriv et svar til: regulære polygoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.