Matematik

optimering af en kasse

20. januar 2019 af hjælperengitte - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe med a og b i denne?

Vedhæftet fil: optimering.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2019 af peter lind

a) rumfang = areal af bunden*højden =x2*h

b) Find O'(x) og løs ligningen O'(x) = 0


Svar #3
20. januar 2019 af hjælperengitte

kan du eventuel uddybe svaret lidt? er stadig i tvivl :)
men tak for et hurtigt og fornuftigt svar


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2019 af peter lind

Hvad skal du have uddybet ?


Svar #5
20. januar 2019 af hjælperengitte

det der står i a
jeg forstår ikke helt hvad jeg skal :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2019 af peter lind

Rumfanget er givet i opgaven til 1000cm3.Formlen i #2 burde være x(h-2).

overfladen består af af bunden og 4 sider hver med arealet x*(h - 2)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2019 af ringstedLC

a) 

\begin{align*} Areal_{G} &= x^2 \\ V_{beh.} &= V_{v\ae ske}+2x^2 \\ x^2\cdot h &= 1000+2x^2 \\ h(x) &= \frac{1000}{x^2}+2 \\\\ Areal_{side} &= xh \\ Overfl. &= Areal_G+4\cdot Areal_{side} \\ Overfl. &= x^2+4xh \\ Overfl. &= x^2+4x\left ( \frac{1000}{x^2}+2 \right ) \\ O(x) &= Overfl.=x^2+8x+\frac{4000}{x} \\ \end{align*}

b) 

\begin{align*} O(x) &= x^2+8x+\frac{4000}{x}\;,\;0<x<30 \\ O'(x) &= 0 \\ x &=\;?\;cm \end{align*}


Skriv et svar til: optimering af en kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.