Matematik

HJÆÆLLPP TIL MATEMATIK, HANDLER OM OVERSKUD!!!!

23. januar 2019 af humptidumpti (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg forsår virkelig ikke hvad det er jeg skal, så er der en der vil være sød at hjælpe??? Jeg har kigget det igennem flere gange, og jeg er vikelig ikke kommet nogle vejne.

Jeg har fået givet følgende oplysninger:

Omkostningerne C ved en produktion af en vare kan beskrives ved funktionen c(x)=0,025^31,3x^2+28x+200, x<0

hvor x er den producerede mængde i kg.

Hele produktionen afsættes til en fast pris på 25kr pr. kg. Derfor er omsætningen R bestemt ved fukntionen R(x)=25x, x>9, hvor x er afsætning i kg.

Overskuddet kan bestemmes ved overskud=omsætning-omkostning

SPØRGSMÅL 1

gør rede for, at overskuddet P, kan beskrives ved funktionen

p(x)=-0,025x^3+1,3x^2-3x-200, x>0


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2019 af matematikhaha

Du får jo at vide, at overskud = omsætning - omkostning.

Desuden får du funktionerne for både omsætning og omkostning. Hvis du sammenligner de to funktioner med funktionen p, kan du så ikke finde logikken? Desuden skal x>0 da omkostninger formodentlig er positive :^)


Svar #2
23. januar 2019 af humptidumpti (Slettet)

jeg forstå det stadig ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2019 af AMelev

#0 Det er en rigtig dårlig idé at skrive opgaven af i stedet for at lægge et billede op - dels fordi, der indsniger sig tastefejl, og dels fordi de matematiske udtryk bliver meget læseuvenlige.

Læg lige et bille de op, så tager vi den derfra.


Skriv et svar til: HJÆÆLLPP TIL MATEMATIK, HANDLER OM OVERSKUD!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.