Matematik

Eksponentiel funktion

28. januar 2019 af ineeduhelp (Slettet) - Niveau: B-niveau

For den eksponentielle funktion k(x)=4,4*a^x gælder det, at k(7)=11,8. Bestem a

Er der en der kan hjælpe da jeg sidder helt fast i denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2019 af OliverHviid

Du har b-værdien, dvs. 4,4, og du har et punkt P(7;11,8). Dette kan du indsætte i den generelle forskrift f(x)=bax altså 11,8=4,4a7 Nu kan a isoleres.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2019 af peter lind

Løs ligningen 11,8 = 4,4*a7


Svar #3
28. januar 2019 af ineeduhelp (Slettet)

#2

Løs ligningen 11,8 = 4,4*a7

Så a er 1,15134?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2019 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.