Matematik

Reducer udtryk. gerne med forklaring?

28. januar 2019 af Bomchaka (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej ;) Jeg forstår simpelthen intet af hvordan man reducere?

Er der en venlig sjæl der kan hjælpe? 

Skal reducere dette

2*q+(p+q) = 3*q+p


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2019 af StoreNord

Hele ligningen skal reduceres:
2*q+(p+q) = 3*q+p                     
2*q+p+q = 3*q+p                   (hævet en plus-parentes)
2*q+q = 3*q                     (trukket p fra på begge sider)
3*q = 3*q               (reduceret venstre side)
0=0              (trukket 3*q fra på begge sider


Svar #2
28. januar 2019 af Bomchaka (Slettet)

Jeg har simpelthen skrevet forkert 

Det var dette jeg skulle reducere

2*q*(p+q)-p*(2*q+p) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2019 af StoreNord

2*q*(p+q)-p*(2*q+p)
2qp+2q² - 2pq-p²           (ganget hvert led i parentesen med det der stod udenfor)
2qp+2q² - 2pq-p²           (ladet 2 led spise hinanden)
2q²-p²               (færdigt arbejde, hvis jeg ikke tager fejl)


Skriv et svar til: Reducer udtryk. gerne med forklaring?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.