Matematik

Kasse med figur

30. januar 2019 af 1001001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg har lidt svært ved at forstå denne opgave.

Indtil videre har jeg ikke kunne forstå formuleringen i a) delen. (dog har forsøgt se -min løsning) 

b delen har jeg lavet nogen generelle antagelser, men jeg forstår ikke hvor hverken 12 eller 6 kommer fra. 

c) der har jeg diffentiet formel angivet i b delen og fundet monotiniforhold, for at finde hvordan x- er størst dog forstår jeg ikke helt min løsning her 

så..... #StoryOfMyLife

Håber nogen kan hjælpe:DD og tak på forhånd, hvis du kan:DD p.t opgaven er vedhæftet nedenunder

Vedhæftet fil: Studoiepot.PNG

Svar #1
30. januar 2019 af 1001001 (Slettet)

c) delen - min løsning

Vedhæftet fil:c delen min løsning.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #2
30. januar 2019 af AMelev

a) Hele bredden er 2x + 2b =12. Løs ligningen mht. b. Det er faktisk det resultat, du har opskrevet som nr. 3 under "Udregning" i b).

b) Hele pladens længde er 12. Derfra går højden x, så længden er 12 - x.
Så skal du bare indsætte i formlen for rumfang R(x) = V = ... som du har skrevet øverst i b)

c) Det er korrekt, at du skal løse ligningen R'(x) = 0, så gør det.
Tegn så grafen for R(x) i ]1,5[ og brug den til at dokumentere max-punktet.
PS! Dit udtryk for R' ser lidt træls ud, men det er rigtigt. Måske havde det været smartere at reducere R(x), før du differentierer.


Skriv et svar til: Kasse med figur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.