Matematik

Hvad er arealet???

10. februar 2019 af mathilarsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal beregne arealet af det grå område. Jeg ved de oplysninger i billedet og at funktionen af parabelbuen AB er f(x)= -0,388x^2+1,333x.

Hjælp? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2019 af oppenede

Integralet
   \int_0^3f(x)\,dx
giver arealet mellem x-aksen og den del af kurven der går fra x=0 til x=3 (markeret med fed på figuren).

Del området op i relevante rektangler og læg deres areal sammen og træk arealet under grafen fra (gange 2).


Svar #2
10. februar 2019 af mathilarsen (Slettet)

#1

Integralet
   \int_0^3f(x)\,dx
giver arealet mellem x-aksen og den del af kurven der går fra x=0 til x=3 (markeret med fed på figuren).

Del området op i relevante rektangler og læg deres areal sammen og træk arealet under grafen fra (gange 2).

Tak. Fik det til 7,56. Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2019 af Soeffi

#0. Du skal finde arealerne af de nummerede områder og lægge dem sammen.

Vedhæftet fil:KlaAMrP.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2019 af SuneChr

Buen AB er et stykke af parablen med forskriften
    f (x)  =  - 2/3x2 + 3x
og ikke, som du har skrevet i # 0.
Benyt rationale tal i den videre beregning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2019 af SuneChr

# 4   sorry!   Er kommet til at angive B = (3 , 3) men skal være B = (3 , 1/2)
Annullér # 4.
Brug de rationale tal i forskriften # 0 i den videre beregning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2019 af ringstedLC

#2: Ja.

Men du må ikke regne med numeriske værdier, når du har eksakte værdier opgivet i din anden tråd til samme opgave. Hvilket igen understreger, at det er en meget dårlig vane at oprette en ny tråd til den samme opgave.

#4: Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1879855#1879861


Skriv et svar til: Hvad er arealet???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.