Matematik

Funktioner

11. februar 2019 af Ua123 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med de her opgaver? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2019 af peter lind

Hvis antal passager er x er billetindtægten 3000*x

Hvis der er over 100 gives en rabat (x-100)*12 til x passagerer


Svar #3
11. februar 2019 af Ua123

Har lavet 1.1, men 1.2 har jef lidt svært ved 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. februar 2019 af peter lind

For x > 100 er indtægten (100+x)*3000

Rabatten gives til 100+x passagerer med x*12


Svar #5
11. februar 2019 af Ua123

Jeg har fået disse svar, er de korrekte? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. februar 2019 af peter lind

Nej det er ikke en lineær funktion for x>100

x<101  f(x) = 3000*x

x>100  f(x) = 3000*x-x(x-100)*12 = ?


Svar #7
11. februar 2019 af Ua123

Ahaaa oki, mange tak! Men hvad med g(x)?


Brugbart svar (2)

Svar #8
11. februar 2019 af peter lind

Prøv selv først med samme teknik som for f(x)


Svar #9
11. februar 2019 af Ua123

Jeg har fået det til: g(x)= 16560*x   for 0<x<125


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. februar 2019 af peter lind

Nej. Det er ikke en lineær funktion. Den giver samme resultat som f(x) for x>100

beregn indtægten og træk rabatten fra se iøvrigt #4


Svar #11
11. februar 2019 af Ua123

Kan ikke få et korrekt resultat, hvis jeg kun skal indsætte 20, giver det ikke mening at benytte den samme funktion


Brugbart svar (1)

Svar #12
11. februar 2019 af peter lind

Det skal du heller ikke. Indtægten og rabatten er angivet i #4


Svar #13
11. februar 2019 af Ua123

Giver mening nu, men hvorfor trækker du x fra i funktionen? altså efter du har ganget x med 3000?


Svar #14
11. februar 2019 af Ua123

Kan du også hjælpe mig med det sidste spørgsmål?


Brugbart svar (1)

Svar #15
11. februar 2019 af peter lind

#13 Jeg trækker da ikke x fra nogen som helst steder.?

#14 det er et andetgradspolynomium. Hvis du kender det så differentier funktionen og sæt det lig 0 ellers brug toppunktsformlen for en parabel


Svar #16
11. februar 2019 af Ua123

f(x) = 3000*x-x(x-100)*12 


Brugbart svar (1)

Svar #17
11. februar 2019 af peter lind

Ja hvis det er f(x) du beregner. Rabatten pr. passager er 12(x-100) der er x passagerer så dette skal ganges med x


Svar #18
11. februar 2019 af Ua123

OPGAVE  2.10 i de her opgaver: 


Svar #19
11. februar 2019 af Ua123

2.10


Svar #20
11. februar 2019 af Ua123

2.10


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.