Matematik

Ligning

20. februar 2019 af GHJ789 - Niveau: B-niveau

6^x(6^x-0,36)=0

Nogle der kan hjælpe med denne ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2019 af janhaa

6^x=0.36

x = -0,57

x in R


Svar #2
20. februar 2019 af GHJ789

Jeg forstår det ikke, kan det uddybes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2019 af pure07

Når du hertil: 6^x=0.36 kan du bruge regnereglen:

y = a^x \Leftrightarrow \\ x=\log_a(y)


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. februar 2019 af PeterValberg

eller:

6^x=0,36

x\cdot\log(6)=\log(0,36)

x=\frac{\log(0,36)}{\log(6)}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2019 af mathon


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.