Matematik

grupper

22. februar 2019 af sajana - Niveau: Universitet/Videregående

etragt permutationen σ = (1234)(56)(78) i den symmetriske gruppe S8 af grad 8.

Afgør, om der findes τ ∈ S8 således, at τστ−1 = σ^18

Hvordan kan jeg afgør om der findes et τ. Skal man vise det? hvis ja hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2019 af AskTheAfghan

Har du forsøgt at bestemme σ18?


Svar #2
25. februar 2019 af sajana

hvordan bestemmer jeg σ^18


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2019 af AskTheAfghan

Vis først, at σ4 = Id, hvor Id betegner identitetspermutation. Benyt den til at bestemme σ18.


Skriv et svar til: grupper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.