Matematik

Ligning med en ubekendt!

23. februar 2019 af frozone7 - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med den her:

En trekants grundlinje er 5 længere en dens højde. Samtidig vides det, at trekantens areal er 52. hvad er grundlinje og højden?

Jeg fandt frem til følgende ligning men ved ikke om det er rigtigt og om hvordan den løses

x * (x + 5) * ½ = 52


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. februar 2019 af oppenede

x * (x + 5) * ½ = 52
x * (x + 5) * ½ - 52 = 0                <- Subtraher 52 på begge sider
(x * x + x * 5) * ½ - 52 = 0          <- gang x ind i parentesen
(½x2 + ½x * 5) - 52 = 0              <- gang ½ ind i parentesen, og ombyt faktorerne
0.5x2 + 2.5x - 52 = 0                  <- ophæv parentesen, og gang numeriske faktorer sammen

Brug løsningsformlen for en andengradsligning eller kvadratkomplementering.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2019 af MIJ88 (Slettet)

Rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2019 af AMelev

Bem. til #1

Det er lettere fra start at gange med 2 på begge sider, så du ikke skal slæbe rundt med ½ hele vejen.


Skriv et svar til: Ligning med en ubekendt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.