Matematik

Areal af trekant hjælp.

24. februar 2019 af Rasko90 - Niveau: C-niveau

Hejsa

Jeg har matematik på net, og har flg opgave : 

Jeg har regnet forket i opgave B, i min facist liste står der  b) 7,19 du skal opstille og løse ligning for at finde højde h2

Jeg er bare ikke helt med på hvad der menes med at opstille og løse ligningen, den eneste ligning jeg kender til det her so far er T=½*g*h 

Men jeg har jo ikke et tal på h2, så er ikke sikker på hvad de mener her.

Håber der er en der har tid til at forklare det lidt mere i detaljer så jeg kan fange løsningen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2019 af Pyrros

Du ved at |AB|\cdot h_1=|AC|\cdot h_2, da T_1=T_2. Isolerer vi for anden højde får vi \frac{|AB|}{|AC|}\cdot h_1=h_2. Indsættes værdierne fås det rigtige resultat. Jeg håber du forstår hvorfor :)

h_2=\frac{7.28}{5}\cdot 4.94=7.19


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2019 af AMelev

Med AC som grundlinje er arealet ½·|AC|·h2, så du har ligningen 7.9816 =½·5· h2. Den ligning skal du så løse mht.  h2.


Svar #3
24. februar 2019 af Rasko90

Tak AMelev, det gav mere mening ;) 


Skriv et svar til: Areal af trekant hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.