Kemi

Beregn pHfør

26. februar 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey. Jeg har fået denne opgave men ved ikke hvordan den skal løses.

Beregn pHfør for de tre opløsninger i tabellen nedenfor. 

Vedhæftet fil: kemi3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2019 af janhaa

a)før:

0,1 M NH3 => 

pOH=0,5(pK_b-\log(0,1))=2,87=2,9\\ pH= 11,1

0,1 M NH4 =>

pH=0,5(pK_a-\log(0,1))=5,13

etter:

buffer:

pH = pKa = 9,25


Skriv et svar til: Beregn pHfør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.