Matematik

ligninger med logaritme

28. februar 2019 af rikkejessen - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke gennemskue disse 2 ligninger med logaritme 

5 = 4* 1,2^x        ved jeg skal muligvis sige log5 / log 1,2^x  - men er i tvivl når der står gange hvad jeg skal gøre, skal jeg dividere 5 med 4 = 1,24 

Hvilket giver samme udslag i denne: 4* 1,2^x = 6* 1,7^x 


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. februar 2019 af PeterValberg

5=4\cdot 1,2^x

\tfrac54=1,2^x

\log\left(\tfrac54 \right )=x\cdot\log(1,2)

x=\frac{\log\left(\tfrac54 \right )}{\log(1,2)}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ligninger med logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.