Matematik

Bestem x, så kassens rumfang bliver størst muligt

07. marts 2019 af jlj95 - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet et billede af en opgave der driller lidt. Spørgsmål c) er jeg ikke helt med på (der står jeg skal bruge wordmat til det)- Er der en der lige vil hjælpe mig lidt på vej?

Vedhæftet fil: Udklipdiff.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2019 af oppenede

I a) har du fra tegningen at
  x + x + b + b = 12
og du skal isolere b, hvilket ikke stemmer med det du har skrevet.


Svar #2
07. marts 2019 af jlj95

Jeg er ikke helt med så. Så mit udtryk er ikke rigtigt? 


Svar #3
07. marts 2019 af jlj95

Jeg kan godt se at 6x=12 dm, derfor er x= 12/6=2 dm og derfor er b= 2x= 4 dm. Men jeg er ikke helt med på hvordan jeg så besvarer a)

Er det så: b=\frac{12}{6}x\cdot 2?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2019 af OliverHviid

Bredden 12dm er jo 12=x+x+b+b=2x+2b. Hvis du isolerer b fås 12=2x+2b ⇔ 12-2x=2b ⇔ b=6-x


Svar #5
07. marts 2019 af jlj95

Når ja selvfølgelig. Jeg får forvirret mig selv.. Tak :)


Skriv et svar til: Bestem x, så kassens rumfang bliver størst muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.