Matematik

Bestem a,b og c i en ellipseformel med 3 givne værdier

09. marts 2019 af TeamFinal (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er gået i stå ved en opgave hvor jeg skal finde a b og c i (hvad jeg umiddelbart kan finde frem til) en ellipsefunktion. Er der nogen der kan fortælle mig hvad jeg skal gøre? Skal jeg lave kvadratkompletering? det er ikke noget jeg har prøvet før med den her slags funktion.

Vedhæftet fil: Opg3a.PNG

Svar #1
09. marts 2019 af TeamFinal (Slettet)

bygningen er denne: 

Vedhæftet fil:Opg3Intro.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2019 af peter lind

Du skal kvadrere ligningen. Derefter får du etnormal  2,gradspolynomium, som du skal kvadratkomplementere


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2019 af oppenede

Radius 24 i bunden betyder:
    f(0) = 24 \Leftrightarrow a\sqrt{c} = 24
Radius ved bygningens højde 180 meter er 0: 
   \\f(180) = 0 \Leftrightarrow a \sqrt{180 b+c-32400}=0\\\text{ }\hspace{1.75cm}\overset{a\neq0}{\Leftrightarrow} 180 b+c-32400=0           <- a er klart ikke 0, pga. den første ligning.
Radius er maksimal ved højde 66: 
   f'(66)=0\Leftrightarrow\frac{a (b-132)}{2 \sqrt{66 b+c-4356}}=0 \Leftrightarrow a (b-132)=0

Den sidste ligning giver b=132, og da giver den 2. ligning c, og da giver den 1. ligning a.


Svar #4
09. marts 2019 af TeamFinal (Slettet)

Ahh, det giver rigtig god mening med #3 for mig, men jeg undrer mig over svar #2 fordi jeg har selv været inde på at lave kvadrat komplementering - men det kan altså løses som 3 ligninger med 3 ubekendte? er begge metoder en mulighed?


Skriv et svar til: Bestem a,b og c i en ellipseformel med 3 givne værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.