Fysik

Bil triller op ad bakke

12. marts 2019 af trisse3510 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle søde mennesker der kan hjælpe mig frem til den rigtige formel til dette spørgsmål?

Bilen når nu til en bakke. Lige inden bakken sætter chaufføren bilen i frigear. Da bilen når bakketoppen kører den med en fart på 60 kilometer i timen.

Beregn bakkens højde.  

Tak på forhånd?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2019 af mathon

Hvilken fart har bilen ved bakkens fod?


Svar #2
12. marts 2019 af trisse3510 (Slettet)

hov undskyld 90km/t


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2019 af mathon

          \small 2\cdot (-g)\cdot h=v^2-{v_0}^2

          \small h=\frac{\left ( 16.6667\; \tfrac{m}{s} \right )^2-\left ( 25\; \tfrac{m}{s} \right )^2}{-19.64\; \tfrac{m}{s^2}}


Svar #4
12. marts 2019 af trisse3510 (Slettet)

Tusinde mange tak! super god formel!


Skriv et svar til: Bil triller op ad bakke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.