Matematik

funktion og hummer i en? Kan man lige hjælpe en gut i nød :D

13. marts 2019 af KageSpiseren - Niveau: 9. klasse

Hejsa.

Jeg ved ik omkring den her opgave er der nogen der kan hjælpe mig med hvorfor og hvordan?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2019 af FrejaHJ (Slettet)

Okay, så beklager hvis det her muligvis ikke giver 100% mening men:

-Den første del af ligningen (2 * 3,14 * x2) er den normale udregning på areal af en cirkel aka toppen af konserversdåsen gange 2, fordi der selvfølgelig er både en top og en bund.

-x = radius af toppen af dåsen.

-Den anden del af ligningen er en beregning af overfladearealet på en cylinder (5 * 2 * 3,14 * x) altså (2 * 3,14 * radius * højde = overfladeareal af cylinderen)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2019 af AMelev


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2019 af AMelev

a) F(x) angiver, hvor meget blik, der skal bruges til en dåse med en radius på x cm, så hvis radius kendes, kan blikforbruget beregnes.

b) Gang tallene før x2 sammen (a) og tallene før x (b). Konstanten c = 0.

c) Graferne er ikke med, men opgaven er finde den dåse, der giver størst rumfang i forhold til blikforbruget.


Svar #4
13. marts 2019 af KageSpiseren

Her er grafen


Skriv et svar til: funktion og hummer i en? Kan man lige hjælpe en gut i nød :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.