Matematik

Fordoblingskonstant i tabel.

13. marts 2019 af KneeKreeKey - Niveau: C-niveau

Jeg får fordoblingskonstanten til at være -7.30 i denne opgave. Det er tydeligvis forkert.
Nogen der kan hjælpe med at forklare hvordan jeg finder den?

T2= Log(2) / log (a)

A findes vha log(y2/y1)/log(x2/x1). Af det får jeg 0.90.. Log(2)/log(0.90)= -7.304 ???


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2019 af Festino

Fordoblingskonstanten T_2 er defineret ved, at g(x+T_2)=2\cdot g(x) for alle x. Af skemaet fremgår, at g(15)=2\cdot g(7). Hvad er så værdien af fordoblingskonstanten?

I øvrigt har du brugt formlen for at bestemme a i en potensudvikling, hvor du skulle have brugt formlen for en eksponentiel udvikling.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2019 af peter lind

Du kan finde fordoblingskonstanten meget simpelt. Hvis du ser på din tabel fordobles funktionen fra x=7 til x= 15.

Hvor får du dog den formel fra ?


Skriv et svar til: Fordoblingskonstant i tabel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.