Matematik

Finde vinkel og sidelængde

17. marts 2019 af MichaelSøren (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal finde vinklen og sidelængden vist på billedet

Vedhæftet fil: 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2019 af mathon

Er vinkel B i firkanten 90°?


Svar #2
17. marts 2019 af MichaelSøren (Slettet)

Nej


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2019 af mathon

Er BC parallel med AD?


Svar #4
17. marts 2019 af MichaelSøren (Slettet)

nej


Svar #5
17. marts 2019 af MichaelSøren (Slettet)

Den originale ser sådan ud

Vedhæftet fil:2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2019 af oppenede

Siden BC kan roteres om B uden at det ændrer målene på billedet i #0, så opgaven kan ikke løses.


Svar #7
17. marts 2019 af MichaelSøren (Slettet)

Jeg glemte forresten at skrive at arealet af figuren er 34 m^2


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2019 af mathon

Formentlig er BC parallel med BD,

            \small \angle AD\! B\textup{ er ensliggende med }\angle v


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. marts 2019 af mathon

OK  #7
             \small A_{BCD}=34-\tfrac{1}{2}\cdot 4.5\cdot 7.5\cdot \sin(98\degree)

             \small A_{BCD}=17.29=\tfrac{1}{2}\cdot 9.2\cdot 8.5\cdot \sin(v)

                              \small \sin(v)=\frac{2\cdot 17.29}{9.2\cdot 8.5}=0.4422

                              \small v=\sin^{-1}(0.4422)=26.24\degree

             \small \left | CD \right |^2=9.2^2+8.5^2-2\cdot 9.2\cdot 8.5\cdot \cos(v)

             \small \left | CD \right |^2=156.89-156.4\cdot \sqrt{1-0.4422^2}=16.61

             \small \left | CD \right |=16.61^{0.5}=4.1


Svar #10
17. marts 2019 af MichaelSøren (Slettet)

Jeg forstår ikke helt udregningen


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. marts 2019 af ringstedLC

Trekant ABD kan ikke have de mål, - vedhæft et billede af opgaven!


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. marts 2019 af mathon


Skriv et svar til: Finde vinkel og sidelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.