Matematik

Virkelig brug for hjælp, mathon!!! - vektor

19. marts 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen, som ved hvordan denne opgave skal løses? Jeg ved virkelig ikke hvordan det skal gøres. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2019 af oppenede

Der er 6 linjer, dvs. 5 overgange. Hvilke af disse forstår du ikke? Ikke en eneste?!


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2019 af mathon

\end

\small \begin{array}{lrcllll} &\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}&=&0&\textup{betyder ortogonale vektorer}\\\\ \textup{koordinaterne inds\ae ttes}&\begin{pmatrix} 3\\2t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 5t-1\\-3 \end{pmatrix}&=&0&\textup{f\o rstekordinaternes produkt+andenkoordinaternes produkt}\\\\ &3\cdot (5t-1)+2t\cdot (-3)&=&0\\\\ &15t-3-6t=0&&&\textup{efter multiplikation ind i parenteser som efterf\o lgende h\ae ves}\\\\ &9t&=&3&\textup{der divideres med 3}\\\\ &t&=&\tfrac{1}{3}&\textup{inds\ae tes i vektorkoordinaterne} \\\\ \textup{dvs}&\begin{pmatrix} 3\\\frac{2}{3} \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} \frac{2}{3}\\-3 \end{pmatrix}&=&0&\textup{hvorfor disse to vektorer er ortogonale} \end{array}
 


Skriv et svar til: Virkelig brug for hjælp, mathon!!! - vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.