Matematik

Bestem ligningen for tangenten til grafen for f i røringspunktet (2, 5).

20. marts 2019 af sofierugholm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg ud af det, når funktionen hedder

f(x)=-x^2+8x-7


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2019 af janhaa

f ' (x) = -2x + 8

f ' ( 2) = 4: slope

y - 5 = 4*(x-2)

y(t) = 4x - 8 + 5

y(t) = 4x - 3


Svar #2
20. marts 2019 af sofierugholm (Slettet)

Det forstår jeg ikke rigtig?:-) Janhaa


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2019 af AMelev

Ligning for tangenten i (x0,y0) = (x0,f(x0)) er y = f '(x0)·(x-x0) + f(x0)
(x0,y0) = (2,5), dvs. x0 = 2 
f(x) = -x2+8x-7, så f(x0) = f(2) = -4 + 16 - 7 = 5 OK!
f '(x) = -2x + 8, så f '(x0) = f '(2) = -4 + 8 = 4

Indsæt i tangentligningen
Ligning for tangenten i (2,5) er y = .....


Skriv et svar til: Bestem ligningen for tangenten til grafen for f i røringspunktet (2, 5).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.