Matematik

To brøker med 2 ubekendte

20. marts 2019 af Mads256 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal løse denne ligning (vedhæftet fil), kan jeg godt gange med 3 foran begge brøkere bare så længe jeg ganger med 3 to gange på den anden side af lighedstegnet? Sidder lidt fast, please giv en god løsning :)

Vedhæftet fil: Brøk.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2019 af Eksperimentalfysikeren

Du skal gange med 3 på begge sider af lighedstegnet. Når du gør det, forsvinder de to nævnere.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2019 af AMelev

Husk, du skal gange hele højresiden og hele venstresiden, når du ganger på begge sider af lighedstegnet med et tal. 
Så du får 3\cdot \left (\frac{4y}{3}-\frac{13z}{3} \right )=3\cdot 7


Skriv et svar til: To brøker med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.