Matematik

Parameterfremstilling for lodret og vandret linje

24. marts 2019 af helpn - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har følgende to spørgsmål, jeg er i tvivl om, hvordan jeg løser:

Bestem en parameterfremstilling for den lodrette linje, der går gennem punktet (−5,7).

Bestem en parameterfremstilling for den vandrette linje, der går gennem punktet (3,2).

Hvordan gør jeg, når jeg kun får givet et punkt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2019 af Capion1

En lodret linje har retningsvektor \binom{0}{1}  og en vandret linje \binom{1}{0}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2019 af janhaa

x = -5 or t = -5

y = 2 or s = 2


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2019 af Capion1

Lad P = (- 5 ; 7)
Den lodrette linje gennem P kan beskrives

\overrightarrow{OP_{t}}=\overrightarrow{OP}+t\binom{0}{1}      t ∈ R


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2019 af mathon

og tilsvarende

Lad P = (3 ; 2)
Den vandrette linje gennem P kan beskrives

                                            \overrightarrow{OP_{t}}=\overrightarrow{OP}+t\cdot \begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix}\qquad t\in\mathbb{R}   

                                            \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\2 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix}\qquad t\in\mathbb{R} 


Svar #5
24. marts 2019 af helpn

Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Parameterfremstilling for lodret og vandret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.