Fysik

Hvor højt når bolden op, og hvor lang tid går der før den rammer jorden igen?

26. marts 2019 af Killingen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløjsa, jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave... 
Opgaven lyder:

En bold kastes lodret op i luften. dens begyndelseshastighed er v_0 =12m/s^2.

Da bolden bevæger sig i tyngdefeltet, har den hele tiden en nedadrettet acceleration af størrelsen 9,82m/s^2.

a) hvor højt nå bolden op?

b) hvor lang tid går der før den rammer jorden igen? 

På forhånd mange tak for hjælpen! ;))


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2019 af janhaa

v^2-v_o^2=2gh

h=v_ot+0,5gt^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2019 af janhaa

a) h=v_o^2/2g=12^2/2g=7,34\,m


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2019 af janhaa

b)

0,5t^2+12t-14,68=0\\ t>0


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2019 af mathon

a)

             \small 2\cdot (-g)\cdot h=v^2-{v_o}^2

             \small 2\cdot (-g)\cdot h=0^2-{v_o}^2

             \small h=\frac{-{v_o}^2}{2\cdot (-g)}

             \small h=\frac{-{12\; \tfrac{m}{s}}^2}{-2\cdot(9.82\; \tfrac{m}{s^2})}


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2019 af mathon

b)
             \small v=v_o-g\cdot t _{op}

             \small t _{op}=\frac{\left (12\; \tfrac{m}{s} \right )-0}{9.82\; \tfrac{m}{s^2}}

             \small t _{op+ned}=2\cdot \frac{12\; \tfrac{m}{s} }{9.82\; \tfrac{m}{s^2}}


Skriv et svar til: Hvor højt når bolden op, og hvor lang tid går der før den rammer jorden igen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.