Matematik

B) Når der er 8000kg ikke-færdigraffineret sukker tilbage

30. marts 2019 af xdlmao (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har brug for hjælp og løsning til opgave B)

Der står således:

"Du skal bestemme, hvor mange timer der er gået siden starten, når der er 8000 kg ikke-færdigraffineret sukker tilbage"

Har følgende data fra opgave a) (vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2019 af peter lind

du skal løse ligningen f(t) = 8000


Svar #3
30. marts 2019 af xdlmao (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener med f(t)=8000


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2019 af peter lind

a*0,98t = 8000


Svar #5
30. marts 2019 af xdlmao (Slettet)

Okay, nu skal jeg bestemme halveringskonstanten for funktionen, hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. marts 2019 af peter lind

Du kan enten løse ligningen f(t) = ½a = 6000 eller du kan bruge  formlen T½ = ln(½)/ln(a)


Svar #7
30. marts 2019 af xdlmao (Slettet)

Hvor kommer de 6000 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. marts 2019 af peter lind

½a = ½12000 = 6000. Her er desværre en flertydighed. Formlen er normalt på formen f(t) = b*at


Svar #9
30. marts 2019 af xdlmao (Slettet)

Ok, jeg vil give det et forsøg. Har oprettet et nyt indlæg med endnu en matematik opgave som jeg søger hjælp til, hvis det frister :-)

- Tusinde tak for hjælpen.


Skriv et svar til: B) Når der er 8000kg ikke-færdigraffineret sukker tilbage

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.