Fysik

Ændring i temperatur pga. solen

30. marts 2019 af Planteelsker - Niveau: C-niveau

Jeg har et glas vand på 50cl med en temperatur på 7 grader. Solen varmer med en effekt på 50 W. 

- Hvad er vandets temperatur efter solen har varmet det i 10 min.? 

Jeg har ledt overalt i mine bøger og på internettet, men kan simpelthen ikke finde en formel til at regne denne opgave ud. Er der en der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2019 af peter lind

Den tilførte energi er P*t lig den af vandet modtagne energi som er m*c*ΔT hvor m er vandets masse, c er varmefylden og ΔT er temperaturstigningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2019 af janhaa

P = E/t => E = P*t = 50*600 J = 30 000 J = 30 kJ

C = E/(m*delta T) =>

delta T = E/(m*C) = 30*10^3/(500*4.1814) = T2 - 7

T2 = (14,35 + 7) C = 21,5 C 


Skriv et svar til: Ændring i temperatur pga. solen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.