Matematik

Største og mindsteværdi for en funktionen.

31. marts 2019 af throwawayhehhex (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er en bestemt egn kan den årlige variation i døgnets middeltemperatur beskrives ved
modellen

T(x)=15*sin(0.0172x-1.5)+8

Man skal finde mindste værdi og største værdien, men kan slet ikke. 

Har læst denne her(https://www.webmatematik.dk/lektioner/sarligt-for-htx/trigonometri/svingninger-og-periodiske-funktioner) men kan ikke forstå det. Håber nogen kan vise hvordan den løses uden af give facit.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2019 af janhaa

T ' (x) = 0

T'(x)=0,258\cos(0,0172x-1,5)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2019 af Eksperimentalfysikeren

start med at finde største og mindste værdi for sinus. Indsæt dem så én ad gangen i stedet for sin(...). så har du resultatet.


Skriv et svar til: Største og mindsteværdi for en funktionen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.