Matematik

Betydningen af N'(200)

11. april 2019 af 12345yas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er igang med denne opgave, men jeg er lidt i tvivl om hvad N'(200) fortæller om epidemien. 

Jeg har fundet frem til at N'(200)=0 så jeg tænkte måske at det betød at der 200 dage efter epidemiens start er der 0 ebola ramte. Men det passer bare ikke helt med min beregning i del b.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. april 2019 af mathon

                            \small Nt)=\frac{13080}{1+74.19\cdot 0.9775^t}

                            \small N(200)=\frac{13080}{1+74.19\cdot 0.9775^{200}}=7336

                           \small N{\, }'(t)=1.7398\cdot 10^{-6}\cdot N(t)\cdot \left (13080 -N(t) \right )

c)

                           \small N{\, }'(200)=1.7398\cdot 10^{-6}\cdot N(200)\cdot \left (13080 -N(200) \right )

                           \small \small N{\, }'(200)=1.7398\cdot 10^{-6}\cdot 7336\cdot \left (13080 - 7336) \right )=73

\small \textup{Til tiden t=200 dage efter epidemiens start er v\ae ksten i antal ebolaramte pr d\o gn 73.}                        


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2019 af mathon

detaljer:
                  \small e^{-a\cdot M}=e^{-a\cdot 13080}=0.9775

                                   \small -a\cdot 13080=\ln(0.9775)

                                   \small a=\frac{\ln(0.9775)}{-13080}=1.7398\cdot 10^{-6}


Skriv et svar til: Betydningen af N'(200)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.