Kemi

pH beregning - formel ?

11. april 2019 af frozone7 - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kender en formel for beregning aktuel koncentration hvis man kender pH-værdi

fx. hvis jeg har et glas mælk som har pH-værdi på 6,5 hvordan finder jeg så aktuel koncentration


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2019 af mathon

          \small \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}


Svar #2
11. april 2019 af frozone7

Vil det så bare sige at hvis jeg havde noget med en pH-værdi på 6,5 vil den aktuelle koncentration være:

[x] = 10-6,5


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. april 2019 af mathon

Nej.


Svar #4
11. april 2019 af frozone7

er det så 6,5?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2019 af mathon

                   \small \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-6.5}


Skriv et svar til: pH beregning - formel ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.