Matematik

Bestem projektionen af punktet P på linjen l

14. april 2019 af Jonas04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der kan give en hjælpende hånd til opgaven: 

Bestem projektionen af punktet P = (-5,23) på linjen l: -2x + 7 + 41 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2019 af StoreNord

Din linje mangler et y.


Svar #2
14. april 2019 af Jonas04 (Slettet)

Hov, det var en fejl i min indskrivning. Jeg prøver lige igen:

Bestem projektionen af punktet P = (-5,23) på linjen l: -2x + 7y + 41 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2019 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2019 af ringstedLC

Projektionen af P på l er skæringspunktet mellem linjen gennem P med l's normalvektor som retningsvektor.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2019 af mathon

så du som skæringskrav har:
                      \small -2x+7y+41=0\qquad\textup{og}\qquad\begin{array}{lclllll} x=-5+t\cdot (-2)\\&&t\in\mathbb{R} \\y=23+t\cdot (7) \end{array}


Skriv et svar til: Bestem projektionen af punktet P på linjen l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.