Matematik

Eksponentiel ligning HJÆLP

16. april 2019 af Missippi - Niveau: C-niveau

Er der nogen der vil hjælpe og forklare mig step by step hvordan jeg løser ligningen:
12*1,08^x=104


Svar #1
16. april 2019 af Missippi

HOV! Det skal være ved brug af 3. logaritmeregneregel !!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2019 af mathon

           \small \small \begin{array}{rclll} 12\cdot 1.08^x&=&104&&\textup{der divideres med 12}\\\\ 1.08^x&=&\frac{26}{3}&&\textup{der logaritmeres}\\\\ \log(1.08)\cdot x&=&\log(\tfrac{26}{3})&&\textup{der divideres med }\log(1.08)\\\\ x&=&\frac{\log\left ( \frac{26}{3} \right )}{\log(1.08)} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2019 af ringstedLC

Jeg kender ikke numrene på dem, men:

\begin{align*} 12\cdot 1.08^x &= 104\Updownarrow \\ 1.08^x &= \frac{104}{12}\Updownarrow \\ \log\left (1.08^x \right ) &= \log\left (\tfrac{104}{12} \right )\Updownarrow \\ x\cdot \log\left (1.08 \right ) &= \log\left (\tfrac{104}{12} \right )\Updownarrow \\ x &= \tfrac{\log\left (\tfrac{104}{12} \right )}{\log\left (1.08 \right )}\Updownarrow \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Eksponentiel ligning HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.