Matematik

Udregning af de nødvendige mål for en keglestub

20. april 2019 af me002 - Niveau: C-niveau
Helløj

Jeg lidt problemet med opgave b). I opgave a) har jeg fået arealet til 13m2

Er der nogen der evt. Kan udregne opgave b) eller forklare mig, hvad der skal udregnes, hvilke mål osv.

På forhånd tak.

Svar #1
20. april 2019 af me002

Arealet af keglestubben er i lig med 2.72m2

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2019 af StoreNord

https://www.regneregler.dk/keglestub-overfladeareal

Hvis man kender højden:

O=pi*(r_1+r_2)*sqrt{(h^2+(r_2-r_1)^2)}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2019 af StoreNord

Da hjørne-vinklerne er 45 grader, vil de skrå siders forlængelser mødes 0.8 meter under cylinderen.
Brug dette til at tegne to ensvinklede trekanter.
Så kan du beregne radier i de to koncentriske cirkelbuer, som danner den udfoldede keglestub.
Idet h er 0.6 og H=0.8 er
                                                        \frac{h}{H}=\frac{d}{D}            hvor d og D er diametrene.


Svar #4
20. april 2019 af me002

Jeg har udregnet radian 1 og 2, det eneste jeg sådan set mangler, er at regne opgave b ud.

Svar #5
20. april 2019 af me002

Det vil sige at jeg skal finde r, R, k og v

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2019 af StoreNord

r og R, ja. Men hvad er k og v?


Svar #7
20. april 2019 af me002

V = vinklen & k= korden

Brugbart svar (1)

Svar #8
20. april 2019 af StoreNord

Fejl i #3, det skal være:
                                                              \frac{H-h}{H}=\frac{d}{D} 

Bemærk: Du skal kun lave udfoldningstegning af keglestubben.


Svar #9
20. april 2019 af me002

Der står i opgave b), at jeg skal lave en udfoldningstegning af keglestubben og bestemme de nødvendige mål ud, det vil sige, når jeg har udfoldet keglestubben, vil det blive til en cirkelringudsnit..

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2019 af StoreNord

Ja. Formentlig en hel cirkelring.


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. april 2019 af Soeffi


Svar #12
20. april 2019 af me002

De forklare ikke om opgave b, men kun om opgave a, som jeg har lavet

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. april 2019 af StoreNord

Du kan finde den lille diameter med formelen i #8.


Svar #14
20. april 2019 af me002

Hvad er d og D i denne sammenhæng?

Svar #15
20. april 2019 af me002

Ved godt dey er diameteren, men hvilken diameter?

Brugbart svar (1)

Svar #16
20. april 2019 af StoreNord

Store D er den store diameter på 1.6 meter.
Lille d er diameteren af hullet i bunden. Skulle gerne blive 0,4 meter.


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. april 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-04-21 00-11-11.png


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. april 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-04-21 01-02-12.png


Brugbart svar (0)

Svar #19
21. april 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. april 2019 af Capion1

b)
Udfoldningen af keglestubben er et udsnit af en cirkelring, hvor mindste radius er 0,2√2 og
største radius 0,8√2. Kald udsnitsvinklen Θ.
Da har vi til bestemmelse af Θ :

\frac{2\pi \cdot 0,8\cdot \sqrt{2}\cdot \Theta }{360}=1,6\pi               Θ =  ........... º


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.