Matematik

Hjælp til opgave om vektors uden hjælpemidler

23. april 2019 af Sofierat (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Her min opgave og tak på forhånd for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2019 af janhaa

\vec a \cdot \vec b=0\\ (t+1,2t)\cdot (3,4)=0\\ 3t+3+8t=0\\ t=-3/11


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2019 af 123434 (Slettet)

Vektorerne er ortoganle, når prikproduktet er 0. 

a1*b1+a2*b2=(t+1)*3+2t*4=0 →

3t+3+8t=0

11t+3=0

11t=-3

t=-3/11


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{llclclcl} \textup{ortogonale:}&\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=0\\\\ &\begin{pmatrix} t+1\\2t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\4 \end{pmatrix}=0\\\\ &(t+1)\cdot 3+2t\cdot 4=0\\\\ &3t+3+8t=0\\\\ &11t=-3\\\\ &t=-\frac{3}{11} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2019 af mathon

                 \small \small \begin{array}{llclclcl} \textup{parallelle:}&\widehat{\overrightarrow{a}}\cdot \overrightarrow{b}=0\\\\ &\begin{pmatrix} -2t\\t+1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\4 \end{pmatrix}=0\\\\ &-2t\cdot 3+(t+1)\cdot 4=0\\\\ &-6t+4t+4=0\\\\ &-2t=-4\\\\ &t=2\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Se s. 11 (50) & (53) samt s. 12 (58) og (60)


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om vektors uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.