Fysik

Hjælp til opgave - Haster. Forberedelse til eksamen om elektriske felter. Please hjælp en eller anden!

23. april 2019 af Mads3212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg sidder her og er i gang med at øve mig til eksamen, fordi jeg ikke har været der så meget pga. sygdom. Derfor har jeg virkelig brug for hjælp! Det ville være en kæmpe hjælp, hvis der var en som ville hjælpe mig!

Dette er hvad jeg har gjort i de forskellige opgaver

Opgave A: E = U/d = 125V/0,0065m = 1,923*10^4 V/m. Er dette rigtigt?

Opgave B: C = e0*A/d = 8,85*10^-12F/m*(0,00608m^2/0,0065m) = 8,278*10^-12 F. Er dette rigtigt?

Opgave C: F = q*E = (2*q)*E = (2*1,602*10^-19C)*1,923*10^4 V/m = 6,161*10^-15 N. Er dette rigtigt?

Opgave D: Jeg har ingen anelse om hvordan denne opgave skal løses. Jeg har virkelig brug for hjælp!

På forhånd mange tak


Svar #1
24. april 2019 af Mads3212 (Slettet)

Er der slet ikke nogle som vil hjælpe mig?

Svar #2
24. april 2019 af Mads3212 (Slettet)

Please hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2019 af LasseHMR (Slettet)

Du kan spørge en af dine andre fysiklærere på din skole i dine frikvarterer.  


Svar #4
24. april 2019 af Mads3212 (Slettet)

Ja, det kan jeg desværre ikke fordi de har ferie


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. april 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll} \textup{For at kunne passere midt }\\ \textup{mellem kapacitorpladerne }\\ \textup{skal g\ae lde:} \qquad q\cdot E=m\cdot \frac{v^2}{r}\\\\ \textup{hvoraf:}\\\\ v=\sqrt{\frac{r\cdot q\cdot E}{m}}=\sqrt{\frac{\left ( 0.80\; m \right )\cdot \left ( 3.2044\cdot 10^{-19}\; C \right )\cdot \left ( 19230.769\; \tfrac{J}{C\cdot m} \right )}{1.29522\cdot 10^{-25}\; kg}}=195\, 094\; \tfrac{m}{s} \end{array}\begin{array}{lllll} \end{array}


Svar #7
26. april 2019 af Mads3212 (Slettet)

Hej Mathon. Tak for hjælpen. Hvordan er det man skal regne opgave C ud? Fordi jeg tror jeg har gjort det forkert

Brugbart svar (1)

Svar #8
26. april 2019 af mathon

Opgave C: F = q*E = (2*e)*E = (2*1,602*10^-19C)*(1,923*10^4 N/C) = 6,161*10^-15 N.

da
           \small \frac{V}{m}=\frac{\frac{J}{C}}{m}=\frac{\frac{Nm}{C}}{m}=\frac{N}{C}


Skriv et svar til: Hjælp til opgave - Haster. Forberedelse til eksamen om elektriske felter. Please hjælp en eller anden!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.