Matematik

Matrice i anden.

25. april 2019 af Kraes4 - Niveau: A-niveau

Hej,

Har fået stillet denne opgave.
Hvad er regne reglerne for udregning af en matrice i anden?
Troede egentlig det bare var hvert tal i anden, men det kan jeg se på lommeregneren at det ikke er korrekt. 

Vedhæftet fil: matrice.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2019 af peter lind

Du skal gange matricen med sig selv. Hvis matricen hedder A så er A2 = A*A


Svar #2
25. april 2019 af Kraes4

Men hvordan ganger jeg matricen med sig selv?
Og hvordan ganger jeg vektoren på efter? 
Synes ikke jeg kan finde det i nogle bøger/formel samlinger, og har slet ikke haft det om på A, så det undrer mig lidt at det er med i det her skriftlige eksamenssæt. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2019 af jnl123

\bigl(\begin{smallmatrix} a & b\\ c & d \end{smallmatrix}\bigr) \bigl(\begin{smallmatrix} a & b\\ c & d \end{smallmatrix}\bigr) = \bigl(\begin{smallmatrix} a^2+bc & ab+bd\\ ca+dc & cb+d^2 \end{smallmatrix}\bigr)

og

\bigl(\begin{smallmatrix} a & b\\ c & d \end{smallmatrix}\bigr) \bigl(\begin{smallmatrix} e\\ f \end{smallmatrix}\bigr) = \bigl(\begin{smallmatrix} ae+bf \\ ce+df \end{smallmatrix}\bigr)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2019 af peter lind

Du må da hhave haft om matrixmultiplikation for at få sådan en opgave. Ellers kan du se det på https://da.wikipedia.org/wiki/Matrix eller på https://da.wikipedia.org/wiki/Matrix


Svar #5
26. april 2019 af Kraes4

Mange tak for hjælpen.

Jeg har kun haft matricer i vektor, og der er de i ikke i anden, og den inverse og alt sådan noget. Så det undrer mig lidt. 


Skriv et svar til: Matrice i anden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.