Matematik

HJÆLP! Vektorer - projektion og og værdier

28. april 2019 af MBMeier - Niveau: B-niveau

Billede med opgaver er vedhæftet!

Jeg er helt lost på vektorer og skal lave den her opgave i en aflevering. Kunne godt bruge noget hjælp til løsning i nspire

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2019 af MatHFlærer

a) Projektionen af \vec{a} på \vec{b} er

\vec{a_b}=\frac{\vec{a}\cdot \vec{b}}{|\vec{b}|^2}\cdot \vec{b}

b) Beregn længden af dine to vektorer.

|\vec{a}|=\sqrt{a_1^2+a_2^2} og 

|\vec{b}|=\sqrt{b_1^2+b_2^2}

Hvis de skal have samme længde, så løs \sqrt{a_1^2+a_2^2}=\sqrt{b_1^2+b_2^2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2019 af ringstedLC

#1: Tip: Hvis man i Latex skriver: {a_1}^2 eller {a_{nnnnn}}^2 fås:

\begin{align*} {a_1}^2\;,\;{a_{nnnnn}}^2 \end{align*}


Svar #3
28. april 2019 af MBMeier

#1

a) Projektionen af \vec{a} på \vec{b} er

\vec{a_b}=\frac{\vec{a}\cdot \vec{b}}{|\vec{b}|^2}\cdot \vec{b}

b) Beregn længden af dine to vektorer.

|\vec{a}|=\sqrt{a_1^2+a_2^2} og 

|\vec{b}|=\sqrt{b_1^2+b_2^2}

Hvis de skal have samme længde, så løs \sqrt{a_1^2+a_2^2}=\sqrt{b_1^2+b_2^2}

Jeg kan simpelthen ikke få det til at virke i a'eren. Kan du se, hvad jeg gør galt (vedhæftet billede)

Desuden fungerer b'eren heller ikke, men ved ikke om jeg gør det rigtigt.

solve(√((3*t+20)^(2)+2^(2))=√(2^(2)+−1^(2)),t) ? false

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #4
28. april 2019 af MatHFlærer

Ja din fejl er at du ganger to vektorer. Du skal prikke dem.


Svar #5
28. april 2019 af MBMeier

#4

Ja din fejl er at du ganger to vektorer. Du skal prikke dem.

Selvfølgelig! Perfekt tak.

Har også problemer med b'eren. Har gjort dette:

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #6
28. april 2019 af MatHFlærer

Parentes om -1 i kvadratroden. :)


Svar #7
28. april 2019 af MBMeier

#6

Parentes om -1 i kvadratroden. :)

Tusind tak for din gode hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2019 af ringstedLC

#6: Var det det? Jeg gættede på, at der skal være et mellemrum ved: ", ".

#4: Det er fint nok, at du besvarer længden med 5 decimaler. Men når du så i projektionformlen skal bruge længden opløftet til anden potens, bør du skrive en af disse muligheder:

\begin{align*} \left | \overrightarrow{b} \right |^2 &= \left (\sqrt{2^2+(-1)^2} \right )^2 = \left (\sqrt{5} \right )^2=5 \end{align*}

fordi du så regner videre med en eksakt værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2019 af MatHFlærer

#8 Nspire er ikke det bedste CAS program. Jeg foretrækker Maple. Men ja, det var det, der skabte en masse ballade for eleven. Mellemrum ved ", t". er ikke en afgørende faktor.


Skriv et svar til: HJÆLP! Vektorer - projektion og og værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.