Kemi

Opgave med forhold i titrering

30. april 2019 af Antonwild (Slettet) - Niveau: C-niveau

20,0 mL af en 0,0275 M HCl-opløsning titreres med en 0,0300 M NaOH-opløsning til indikatoren skifter farve fra rød til vedvarende gul.

Hvad er forholdet mellem n(HCl) og n(NaOH) i ækvivalenspunktet?

Har virkelig brug for hjælp, så jeg kan regne de andre spørgsmål, som kommer efterfølgende. Umiddelbart vil jeg mene at forholdet er 1:1?


Svar #1
30. april 2019 af Antonwild (Slettet)

Hvis i kloge hoveder har overskud, må i også meget gerne beregne denne opgave:

Beregn hvor mange mL NaOH, der skal tilsættes, før man når ækvivalenspunktet? (Start med at beregne n(HCl) og så n(NaOH))


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2019 af mathon

                       \small V_{NaOH}\cdot c_{NaOH}=V_{HCl}\cdot c_{HCl}

                       \small V_{NaOH}=V_{HCl}\cdot \frac{c_{HCl}}{c_{NaOH}}

                       \small V_{NaOH}=\left ( 20\; mL \right )\cdot \frac{0.0275}{0.0300}=18.3\; mL


Skriv et svar til: Opgave med forhold i titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.