Matematik

Bestemme g'(x)

01. maj 2019 af Ziinn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er lidt i tvivl om det jeg har gjort er korrekt. Er der evt en der lige kunne tjekke om det er korrekt, og i så fald det ikke er, lige give noget konstruktiv kritik. :) 

(Opgaven samt min løsning er vedhæftet) 

Vedhæftet fil: g'(x).PNG

Svar #1
01. maj 2019 af Ziinn (Slettet)

??


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. maj 2019 af ringstedLC

Første tjek: Potensen af den afledede er 2 mindre end potensen af funktionen. Det er en svipser i 3. sidste linje, hvor du differentierer igen.

Andet tjek: Noten om (a + b)4 er ikke rigtig:

\begin{align*} (a+b)^4 &= (a+b)^2\cdot (a+b)^2 \\ \end{align*}

Kom igen - og + point for opstillingen!


Svar #3
02. maj 2019 af Ziinn (Slettet)

#2

Første tjek: Potensen af den afledede er 2 mindre end potensen af funktionen. Det er en svipser i 3. sidste linje, hvor du differentierer igen.

Andet tjek: Noten om (a + b)4 er ikke rigtig:

\begin{align*} (a+b)^4 &= (a+b)^2\cdot (a+b)^2 \\ \end{align*}

Kom igen - og + point for opstillingen!

Tak for svar, jeg må prøve igen. 

Ok, kan man så sige (a + b)4 = (a+b)2 * (a+b)2 =  a4 + 4a3b + 6a2b2+ 4ab3 + b4


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. maj 2019 af ringstedLC

Yes, sæt ind, reducer og differentier én gang.


Skriv et svar til: Bestemme g'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.