Matematik

hvor mange ebola ramte var der 200 døgn efter epedimiens start?

02. maj 2019 af nastja123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan løse vedhæftede opgave med melemregner?ville være en stor hjælp:)

Vedhæftet fil: opgave 11.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2019 af Moderatoren

Ja, det er der. Men det er jo dig der skal gøre det. 

Skriv evt. hvad du har problemer med.


Svar #2
02. maj 2019 af nastja123 (Slettet)

jeg kan slet ikke finde ud af den, derfor jeg beder om hjælp til at løse den med mellemregninger , så jeg kan se hvordan man præcist gør:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2019 af mathon

a)
             \small N(200)=\frac{13\, 080}{1+74.19\cdot 0.9775^{200}}


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. maj 2019 af mathon

b)
             \small 1200=\frac{13\, 080}{1+74.19\cdot 0.9775^t}

             \small 1+74.19\cdot 0.9775^t=\frac{13\, 080}{1200}

             \small 74.19\cdot 0.9775^t=\frac{13\, 080-1200}{1200}

             \small 0.9775^t=\frac{13\, 080-1200}{1200\cdot 74.19}

             \small \log(0.9775)\cdot t=\log\left (\frac{13\, 080-1200}{1200\cdot 74.19} \right )

             \small t=\frac{\log\left (\frac{13\, 080-1200}{1200\cdot 74.19} \right )}{\log(0.9775)}


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. maj 2019 af mathon

c)

             \small N{\, }'(t)=a\cdot N(t)\cdot \left ( M-N(t) \right )

             \small N{\, }'(t)=1.73983\cdot N(t)\cdot \left ( 13\, 080-N(t) \right )

             \small N{\, }'(200)=1.73983\cdot10^{-6}\cdot N(200)\cdot \left ( 13\, 080-N(200) \right )

\small N(200)\textup{ er beregnet i a)}


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2019 af mathon

da
             \small N{\, }'(t)=a\cdot N(t)\cdot \left ( M-N(t) \right )\; \; \Leftrightarrow\; \; N(t)=\frac{M}{1+Ce^{-a\cdot M\cdot t}}


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2019 af mathon

detalje:

                  \small \begin{array}{lllll} e^{-a\cdot 13\, 080}&=&0.9775\\\\ -a\cdot 13\, 080&=&\ln(0.9775) \\\\ a&=&\frac{\ln(0.9775)}{-13\, 080}&=&1.73983\cdot 10^{-6} \end{array}
                         


Skriv et svar til: hvor mange ebola ramte var der 200 døgn efter epedimiens start?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.