Matematik

bestem højden af et popcornbæger...

02. maj 2019 af anas0320 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe med at løse denne opgave da jeg ikke kan finde ud af den?

opgaven er vedhæftet 

Vedhæftet fil: opgave 10 .pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2019 af AMelev

a) Du kender formlen for volumen V. Sæt V = 1000 og x = 5. Løs derefter ligningen mht. h.

b) Du får oplyst forskriften for overfladearealet O(x). Benyt dit grafværktøj til at tegne grafen - husk begrænsningerne på x. Hvilket grafværktøj benytter du?

c) Bestem O'(x) med dit CAS-værktøj og løs ligningen O'(x) = 0. Bestem fortegn for O'(x) på hver sin side af nulpunkterne og bestem derudfra monotoniforholdene for O(x). Tjek med grafen.


Skriv et svar til: bestem højden af et popcornbæger...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.