Matematik

retningsvektor af lodret linje

03. maj 2019 af doko - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg skal bestemme retningsvektoren til en lodret linje med ligningen x=1, og tænker umiddelbart at retningsvektoren må være (0 over 0).

Men kan dette virkelig passe? kan ikke helt få mine videre udregninger til at gå op, så det kan være at dette er problemet.

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2019 af mathon

Formentlig i 2D.

retningsvektor
                          \small \small \overrightarrow{r}=k\cdot \begin{pmatrix} 0\\1 \end{pmatrix}\qquad k\in\mathbb{R}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2019 af peter lind

Det er (0, 1) eller en der er proportional med dene


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2019 af Eksperimentalfysikeren

Vælg to forskellige punkter, P og Q, på linien. En mulig retningsvektor er vektoren PQ. Du får dens koordinater ved at trække koordinaterne for P fra koordinaterne for Q.

#1 er ikke helt korrekt. k må ikke være 0, for så får man nulvektoren, og den har ingen retning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2019 af mathon

Formentlig i 2D.

retningsvektor
                          \small \small \small \overrightarrow{r}=k\cdot \begin{pmatrix} 0\\1 \end{pmatrix}\qquad k\in\mathbb{R}_0


Skriv et svar til: retningsvektor af lodret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.