Matematik

tekst til ligning

10. maj 2019 af shain - Niveau: 10. klasse
Har en opgave som jeg er gået i stå på opgaven lyder:
I et rektangel er den længste side dobbelt så stor, som den korteste side. Rektanglets omkreds er 48 cm. Hvor lang er siderne?

Jeg kalder x= længde og y= bredde
Jeg finder frem til omkreds formlen

2x+2y=48

A= x*y

x= 2*y


længste side er dobbelt så stor som den korteste side X=2*y er det noget i den dur?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2019 af janhaa

2x + 4x = 48

bredde: x

lengde: 2x

A = x*2x = 2x2

6x = 48

x = 8

A = 128


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2019 af mathon

                                \small \begin{array}{llllll} \textup{bredde:}&B\\\\ \textup{l\ae ngde:}&L=2B\\\\ \textup{omkreds:}&O=2(2B+B)=48\Leftrightarrow 3B=24\Leftrightarrow B=8 \\\\ \textup{l\ae ngde:}&L=2B=2\cdot 8=16 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2019 af AMelev

#0

2x+2y=48

A= x*y Den er rigtig, men overflødig

x= 2*y


længste side x er dobbelt så stor som den korteste side y, dvs. X=2*y

 Så sætter du x ind i stedet for 2y i 2x + 2y = 48 og løser denne ligning mht. x. Derefter bestemmer du y.


Svar #4
10. maj 2019 af shain

Mange tak for hjælpen!

Skriv et svar til: tekst til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.